top of page
  • _

Bulgarisk ishockey


Ishockey i bulgarien? Finns det i huvudtaget?


Jag kan ärligt säga att jag hade ingen aning att Bulgarien hade en ishall i huvudtaget innan jag fick kontakt med CSKA Sofia. Men det har dem, en stor ishockeyarena till och med. CSKA Sofia har en hemma arena som heter Winter Palace. Den har ca 5000 sittplatser, där hålls även stora event och konserter osv.Foto: Winter Palace

Jag har inte heller hört talas om bulgariens landslag. Men det har dem också. Bulgarien Ishockeyförbund har ett landslag och en egen liga(Bulgaria Hockey League). Landslaget spelade sin första matchen 1942 i Bukarest, och vanns med 4-2 mot det dåvarande Jugoslavien.

Laget rankades 33:a på IIHF:s världsrankinglista 2012 och spelar i VM:s division 2, vilket dem har gjort hela tiden. Bulgarien har också deltagit i OS en gång, i Innsbruck 1976. Bulgarien kom sist i tuneringen.Så här ser VM-seriesystemet ut idag, uppdelade i 4 olika serier:


VM

Division 1

Division 2

Division 3

Bild: Bulgariska landslags tröjor

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Första matchen Vinst i första matchen med 4-1 mot Bipolo från Spanien. Ganska stabil seger. Vi är helt nytt lag och detta var första matchen, så helt klart godkänd match. Kändes segt i benen, men de f

Continental Cup 2013/2014 Om ni vill följa Continental Cup första rundan så gå in på den här länken: http://www.iihf.com/competition/426/group-a.html Nu kör vi!

bottom of page